Remeklés

2024.03.23. 17:04

Czifra Lili aranyérmes egyéni összetettben, a DKSE vezeti a szuper csapatbajnokságot

A szombati versenynap után a DKSE A jelű csapata vezet a Waberer’s női szuper csapatbajnokságon, az olimpiai kvótás Czifra Lili pedig megnyerte az országos bajnokság egyéni összetett versenyét.

Gallai Péter

Czifra Lili megnyerte az egyéni összetett bajnokságot, Mayer Gréta harmadik lett, Makai Lilla negyedik

Fotó: MATSZ/Freschli József

Zsúfolásig megtelt a budapesti Központi Tornacsarnok szombaton, ahol a felnőtt női mezőny tornászai idén először léptek a szerekhez a szuper csapatbajnokságon, amelynek különlegessége, hogy a versenykiírás szerint egy együttest felnőtt, ifi és kadet tornászok alkothatnak, minden korosztályban maximum két fő. A kiírás szerint minden szeren három fő eredménye (1 felnőtt, 1 ifi, 1 kadet) számít.

Ebben a versenyrendszerben végül a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület Czifra Lili, Mayer Gréta, Makai Lilla, Csíki Zsófia alkotta csapata nyerte az első fordulót 151.000 ponttal, mind a négy szeren az első első helyen végezve.

Mögöttük az FTC áll, 137.200 egységgel, a harmadik helyről a DKSE B gárdája - Mayer Eszter, Benkő Boglárka, Szíj Emese Ada, Fehér Lili, Kutasi Hanna - 135.500 ponttal várja az őszi folytatást.

Mayer Gréta egyéni összetettben harmadik lett, és az élen végzett csapatnak is tagja
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A csapatbajnokság első fordulója volt egyben az egyéni összetett verseny is.

Itt a már biztos olimpiai résztvevő dunaújvárosi Czifra Lili 52.600 pontot gyűjtött, így országos bajnok lett. 

A második helyen Székely Zója (FTC, 50.600 pont), a harmadikon Czifra klubtársa, Mayer Gréta (49.900 pont) végzett. Makai Lilla negyedikként zárt (48.200), Benkő Boglárka a hetedik (44.500), Mayer Eszter tizedik (42.200), Csíki Zsófia holtversenyben tizenharmadik, Kutasi Hanna tizenötödik lett, de utóbbi kettő nem indult az összes szeren.

Az aranyérmes Czifra Lili elégedett lehet a saját, és csapata teljesítményével
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Czifa Lilit a szövetség hírlevele idézte: – Fontos volt számomra, hogy jól sikerüljön ez a verseny, hiszen ez volt az idei első megmérettetésem. 

A talaj- és a korlátgyakorlatokkal és az azokra kapott pontszámmal különösen elégedett vagyok. A csapatversenyben jelenlegi vezető helyet pedig mindenképpen szeretnénk megtartani.

A hölgyek számára a hétvégi versenyprogram még nem ért véget, hiszen vasárnap  bajnokság szerenkénti döntőit rendezik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában