A harmadik helyért

2024.05.05. 08:30

Vasárnap itthon kezdi a bronzpárharcot a DFVE

A női vízilabda ob I. bronzérméért száll harcba az Eger elleni párharcban a Dunaújváros együttese. Az első meccs vasárnap 17 órakor kezdődik a Fabó Éva Sportuszodában.

Gallai Péter

Az Eger lesz az ellenfele a dunaújvárosiaknak

Fotó: Laczkó Izabella

Az előző szezon két döntőse most a dobogó harmadik helyéért küzd meg az egyik fél második sikeréig tartó csatájában. Mindenképpen az várható, hisz’ mindkét csapat medállal szeretné zárni ezt a szezont. A DFVE a Ferencváros, az Eger az UVSE ellen maradt alul az elődöntőben két felvonásban.

Miután Vad Lajos vezetőedző gárdája végzett az alapszakasz harmadik helyén, övék lett a pályaelőny, ezért ők kezdenek vasárnap 17 órakor Dunaújvárosban hazai medencében. Bár legutóbb az egriek látogatása nem volt túl örömteli a Fabó Éva Sportuszodában, ugyanis az áprilisi alapszakasz meccset 7–5-re a hevesiek nyerték. Novemberben viszont meg az újvárosiak győztek idegenben, 12–9-re. Nem csak az eredmények tekintetében áll egálra a két csapat, a játékoskeretet nézve is hasonlóak az erőviszonyok. A válogatott rutinos klasszisai mellett a fiatal tehetségek kapnak szerepet, az utolsó meccsen az egriektől a fiatal Pogonyi három gólt lőtt zsinórban a meccs végén. 

Akkor nagyon sok hibával játszott a DFVE, három emberelőnyt dobtak csak az ellenfél kezébe. Aztán a Fradi elleni első elődöntőn sem volt igazi a játék, viszont múlt szombaton elképesztő nagyot játszott és harcolt a csapat, végül csak büntetőkkel múlta felül őket a Ferencváros. Amennyiben ismét ilyen fegyelmezett védekezéssel és a rájuk jellemző szívvel küzdenek, akkor jó eséllyel húzhatják be az első felvonást. A meccsen az elődöntőben szemsérülést szenvedett Somogyvári Lili játékára nem számíthat az együttes. 

A második felvonást szerdán 18.30 órától rendezik meg Egerben, amennyiben szükséges, a harmadikat jövő héten vasárnap, szintén Dunaújvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában