Állatvilág

2016.02.22. 16:48

Az adonyi horgászok körében a rekord tavaly egy 20,7 kilós ponty volt

Adony - Továbbra is a helyi horgászok kezelik a városka melletti Dunaholtág vizét és a mellette lévő területeket.

Pekarek János

Részben újjáalakult az Adony és Környéke Horgászegyesület - amely továbbra is kezelésében tudhatja a városka melletti dunai holtágat, a Magyar Országos Horgász Szövetség döntése nyomán. Igaz, ahogyan ez az egyesület közgyűlésén is elhangzott, nehéz lett volna megindokolni, hogy máshová kerüljön a holtág kezelési joga, hiszen az elmúlt tizenöt esztendőben legnagyobbrészt az adonyi horgászok gondozták a területet, némi állami, önkormányzati támogatással, valamint jórészt helybéli támogatók közreműködésével, rengeteg társadalmi munkával és szervezéssel. Még a holtág kotrását is a horgászegyesület intézte, nem is beszélve a horgász- és pihenőhelyek megépítéséről és folyamatos karbantartásáról.

Ettől az évtől (részben) új vezetőség irányítja és szervezi az adonyi horgászok életét. Az elnök továbbra is dr. Szász Károly maradt, de mellette létrehoztak egy új funkciót is, az ügyvezető elnökét: ezt Stanczel Béla tölti be. A titkár Becker Róbert, a gazdasági felelős dr. Tamás József. A felügyelő bizottság elnöke Bacsó Csaba, a fegyelmi bizottságot Sátor Csaba vezeti.

A egyesület 427 tagja tavaly együttesen 11 717 kilogramm halat fogott, köztük egy 20,7 kilós pontyot is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!