Krokodilokat és kígyókat simogattak

2017. február 07., 21:04 szerző: Horváth László fotós: Horváth László
komment
Mezőfalva - Ritka alkalom, hogy vidéki ember számára is kézzelfogható közelségbe kerül távoli földrészek különleges állatvilágának egy-egy példánya.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ennek lehettünk tanúi Mezőfalván. Február 3-án, péntek délután a Kiss Kálmán Művelődési Ház színházterme átalakult néhány órára: a kígyók, krokodilok, gyíkok kedvelői kaptak lehetőséget, hogy egészen közelről szemlélhessék az egzotikus állatokat. Néhányat közülük - a biztonság figyelembevételével - meg is simogathattak a bátrabbak.

Szentpáli Adél és Rajcsányi Hanna szemléli a tüskés gyíkokat
Fotó: Horváth László

A kiállításról a terráriumok sűrűjében Német Arnold fő rendezővel beszélgettünk, aki egyebek mellett elmondta, hogy cirkuszos foglalkozás indította a hüllők iránti érdeklődését. A bemutatott kisállatok a produkciók részét képezik.

- A mostani alkalommal csaknem húszféle állatot láthat a közönség. Gyakorlatilag az összes kézzel is megérinthető, így még közvetlenebb tapasztalatokat szerezhetnek a látogatók. Talán csak a terráriumok bontogatásának időigényessége szabhat gátat, hogy mindet megfoghassuk - mondta Német Arnold.

A pénteki pár órás kisálla- és hüllőkiállításra sok mezőfalvi szülő, nagyszülő kíséretében érkeztek gyerekek. Egészen biztosan különleges élményekkel tértek haza.

Horváth László

2017. február 07., 21:04 szerző: Horváth László fotós: Horváth László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...