Problémás a kutya?

2016. december 27., 07:23
komment
Viselkedési problémája több okból is lehet kedvencünknek.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Lehet nem megfelelő tartási körülmény, következetlen gazdi viselkedés, tanult viselkedés, idegrendszeri probléma, hogy csak párat említsek - sorolja Győrfi Henriett, székesfehérvári kutyatréner, aki szerint minden esetben más-más megoldási kulcs hozhat eredményt.

- A viselkedési probléma oka, a kutya habitusa, a gazdi kapacitása és ideje, mind fontos tényezője egy viselkedési probléma megszüntetésének. Ezért, bár vannak sztenderd megoldási javaslatok, ezek ritkán hoznak tartós eredményt - tudjuk meg a szakembertől, ahogy azt is: egy szeparációs problémával küzdő kutyánál (rág, ugat, nyüszít, amikor egyedül van) próbálkozhatunk a területe leszűkítésével, rágcsák hátrahagyásával, skype tréninggel.

Egy szökős kutyánál fokozottan odafigyelhetünk a kutya lemozgatására, illetve az ivartalanítás is hozhat eredményt. A behívhatatlan kutyáknál a kutya-gazdi kapcsolatépítés és a behívás ingermentes környezetben, majd ingerdúsabb környezetben történő gyakorlása segíthet, míg a félős, félelmi agressziót mutató kutyáknál a fokozott, folyamatos szocializáció, deszenzibilizáció segíthet. Ezek a legalapvetőbb tréningmódszerek, de ha hatásos és eredményes változást szeretnénk elérni, mindenképpen keressünk szakembert, aki a probléma okából kiindulva, személyre szabott tréninget tud kidolgozni. Fontos megjegyezni, hogy egy kutyatréner ugyan el tud vezetni minket a megoldáshoz, de a munka oroszlánrésze mindig a gazdi feladata! A tréning eredményessége a szak-értő munkája mellett természetesen a gazdi kitartásán múlik.

Győrfi Henriett

2016. december 27., 07:23

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...