Ünnepi készülődés óvodás gyerekekkel

2016. december 20., 20:25 szerző: Tóth Kata
komment
Körkép - Vidám karácsonyi üdvözlőlapot készíthetünk a téli szünetet otthon töltő kisóvodásokkal, nagyobb gyerekekkel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Van valami varázslatos az év végi Jézuskaváró, csillámporos, mézeskalácsillatú decemberben. Minden évben meghozza és egyúttal megsokszorozza a gyerekek alkotókedvét. Érdemes ezt kihasználni a szülőknek, és együtt dolgozni a csemetékkel. Íme egy remek ötlet, hogyan lephetjük meg a nagyszülőket, közeli vagy távoli rokonainkat, barátainkat a szeretet ünnepén.

Az egyedi, saját kézzel, sőt ujjal alkotott képeslap vagy üdvözlőkártya nagyon egyszerű, csekély alapanyagigényű, könnyen elkészíthető meglepetés. Biztos sikert ígér, és garantáltan széles mosolyt csal szeretteink arcára. Nevessünk, fessünk, próbálkozzunk, töltsünk értékes időt a gyerekekkel. Ha valamire, hát erre később is emlékezni fognak.

Az üdvözlőkártya hozzávalói: félfamentes lap vagy készen kapható sima üdvözlőlap a hozzáillő borítékkal. Piros, barna, fehér akrilfesték, vékony vagy vastagabb ecset, apró kiegészítők (szalagok, csillámos papír), olló, ragasztó, némi fantázia, kreativitás és türelem.

Mielőtt hozzáfognánk az üdvözlőlap kivitelezéshez, érdemes néhány próbát tenni a legkisebbekkel. A lurkók hamar rájönnek a „nyomdázás” ízére, cirógató vidámsággal jár puha, vastag ecsettel befesteni az ujjaikat. Megeshet, hogy nehéz féken tartani a mozdulatokat. Fehér másolópapíron engedjük őket improvizálni! Könnyebb lesz utána „irányítottan” dolgozniuk. Örömteli készülődést mindenkinek!

És ha ovisainknak nem lenne kedvük ujjnyomdázni, íme, még egy ötlet: a kéz- vagy tenyérlenyomat-koszorú. Méretesebb zöld, barna filcanyagon kell körberajzolni hozzá többször a gyerekek kezét, ollóval kivágni a „tenyereket” és körben összeragasztani őket, mint egy koszorút. Ajtódísznek, más színű filcből kivágott körökkel, háromszögekkel kitűnő. És egy harmadik, illatos, látványos tipp: szúrjunk szegfűszeget egy vagy két sorban narancsba.

Tóth Kata

2016. december 20., 20:25 szerző: Tóth Kata

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...