Baracs

2014.03.21. 15:40

Hagyományos és új programok a Barátság nyugdíjas egyesületben

Baracs - A közelmúltban rendezte éves közgyűlését a Barátság nyugdíjas egyesület. Elért célokról, lendületes tervekről beszélgettek.

Szárszó Lajos

Az egyesület vezetősége nevében Talpai Tiborné elnök számolt be az elmúlt év eseményeiről, a gazdálkodásról, majd javaslatot tett a 2014. év programjaira. Ebből is kiderült, hogy a nyugdíjasok meghatározói a baracsi közéletnek, hiszen rengeteg rendezvényt szerveztek és támogattak a községben. Négy zenés, táncos estet rendeztek, megtartották a nőnapot és az anyák napját, felköszöntötték a kerek születésnapi évfordulókat ünneplőket és a névnaposokat. Kistérségi versünnepet és Népdalkörök találkozóját szerveztek, amely az idei tervben is megtalálható. A Családok Éve jegyében részt vesznek a Civil napon, zenés délutánon emlékeznek Szenes Ivánra, megölelik egymást az Ölelés napján , de megemlékeznek hőseinkről, így az Aradi vértanúkról is. A legkisebbekkel Márton napi vigasságokat szerveznek, majd húsvétkor kalácsot sütnek, szüretkor együtt táncolnak a felvonulókkal, karácsonykor megajándékozzák egymást. Gondolnak az egészségükre is, melegvizes fürdőkbe, Agárdra és Tamásiba készülnek, s havonta egyszer egészségmegőrzési foglalkozáson vehetnek részt. Kitűnő népdalkörük folyamatosan készül fellépéseire, s szeretnék megméretni magukat a minősítőn is, ahogyan versmondóik a megyei és országos versenyeken.

A beszámolóból az sem maradt ki, hogy köszönetet mondjanak Baracs Község Polgármesterének és a Képviselő- testület minden tagjának, a Baracsért Közalapítványnak, magánszemélyeknek, akik segítették működésüket.

 

Címkék#Baracs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!