Baracs

2014.02.16. 17:00

Amire évek óta vártak a baracsiak: megújulhat a Széchenyi utca

Baracs főutcája, a Széchenyi utca hosszú évek óta elhanyagolt, leromlott állapotban van, felújítását a jelenkori községi vezetés nem halogatja tovább!

Szárszó Lajos

Három év előkészítő munkájának eredményeképpen a közbeszerzési pályázat nyerteseivel, az Útéppark Kft. és a Strabag Általános Építő Kft. konzorcium vezetőivel Várai Róbert polgármester, a baracsi képviselőtestület egységes támogatásával, aláírta a Széchenyi utca megújulásához szükséges kivitelezési szerződést. A munka több pályázat egyidejű megnyerése nélkül nem jöhetett volna létre. Ennek egyik pillére az a támogatás, amelyet Baracs Község Önkormányzata nyert az Új Széchenyi Terv keretében a Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése projektre, amely szorosan összefügg a saját forrásból megvalósítandó Széchenyi utca felújításával. A beruházás összértéke meghaladja a 390 millió forintot. Ehhez szorosan kötődik a folyamatban lévő Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek rekonstrukciója pályázat, amely mintegy 190 millió forintos összértékű beruházás. A településnek ehhez a beruházáshoz a fő utcában ivóvízhálózati rekonstrukciót kellet végrehajtania, ami további 90 millió forintba került. A munkák az időjárás javulásával kezdődhetnek. A település polgármestere Baracs lakóitól türelmet kér, hiszen mindenki a saját bőrén fogja tapasztalni a beruházással járó időszakos kellemetlenségeket.

A főutca átmeneti forgalomkorlátozása a szerződés szerint 2014. október közepéig tart, ami után a baracsiak a környék legszebb útján kerékpározhatnak, autózhatnak majd.

Címkék#Baracs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!