Baracs

2017.03.26. 20:55

Baracs: tetőzik a munkakedv

Baracson "tetőzik"!... Nem, nem a vízállásjelentés következik! Ezúttal a községben folyó felújítási munkálatokról szól a hír.

Horváth László

Templomoson a régi posta épületét alakítják át közösségi térré a baracsiak. Társadalmi munkában már előkészíttették a falakat, most szakemberek dolgoznak a tetőburkoláson. A Faluháznál is nagy a "csatazaj". Az energetikai korszerűsítési program részeként szintén a tető kap új cserepezést. A részletekbe Várai Róbert, Baracs polgármestere avatta be lapunkat:

A baracsi Faluháznál Várai Róbert polgármesterrel szemléltük a tetőfedést
Fotó: Horváth László

- Jelenleg két beruházásunk van folyamatban. Templomoson társadalmi segítséggel a volt posta házát alakítjuk át kulturális közösségi célokra. Mint korábban hírül adtuk, a baracsi önkormányzatot nem kellett konszolidációs támogatással megmenteni, így az államtól kompenzációként kapott pénzösszeget tudjuk felhasználni fejlesztési céljainkra. Erre a munkára szánt keret 12 millió forint, és ebből próbáljuk kihozni a lehető legtöbbet. A másik felújítási front a Faluház energetikai korszerűsítésénél húzódik - folytatta a munkák ismertetését a községvezető. Itt a külső szemlélő számára is látványos mozzanatokhoz érkeztek a szakemberek. A bruttó 90 milliós költségű projekt beadott terveiben szigetelés, kazán és nyílászárócsere szerepelt. A felsoroltakból a szigetelés hamarosan befejeződik, valamint gőzerővel halad a cserépfedés is.

Baracs-Templomos régi postaépületének teteje is megújul

Baracs dinamikusan fejlődő település. A falu népszerűségének bizonyítéka, hogy egyre többen választják otthonteremtés céljául.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!