Baracs

2015.12.08. 14:25

Biharban kalandoztak a baracsi diákok

Baracs - Egymillió forintos állami támogatással erdélyi kirándulást nyertek a baracsi diákok. Gazdag program a három nap alatt.

Horváth László

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola 7. évfolyama sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Határtalanul Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázatán. Az irodalmi indíttatású túrát Ady Endre és Arany János életútjához kötötték. Történelmi helyszínek között Érmindszent és Nagyszalonta kapott kiemelt szerepet. Élményeiket Újvári Csilla osztályfőnök osztotta meg lapunkkal.

A várasfenesi tájház előtt örökítették meg a kiránduló baracsi általános iskolások csoportját

- Harmincöt gyerek négy pedagógus kelt útra a november 15-17-ig tartó, háromnapos erdélyi úton. Megtekintettük a Kárpát-medence legszebb kastélyát a Károlyi család otthonát Nagykárolyban. Ellátogattunk Kafka és Ady szülőházához. Felkerestük Szent Jobb falvát, ahol az ott található Caritas árvaházban átadtuk az összegyűjtött adományainkat, bemutattuk iskolánkat, községünket és játékos, táncos programon vettünk részt az árva gyerekekkel. Sajnos, az eső miatt túrás programjaink elmaradtak, de az irodalmi helyszínek bejárása remekül sikerült. Utunk során eljutottunk a Várasfenesi tájházhoz, Nagyváradra és végül Nagyszalontán Arany János nyomdokain fejeztük be kirándulásunkat - tudhattuk a pedagógustól, aki a Dunaújvárosi Hírlappal osztotta meg a tanulókkal közös élményeiket.

A pályázatnak és a gyerekeket nevelő pedagógusoknak - Újvári Csillának, Benkéné Juhász Mártának, Nagy Katalinnak és Pukli Zsuzsannának - köszönhetően maradandó élménnyel gazdagodtak a baracsi diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!