Baracs

2014.03.17. 16:45

Egyszerre két fontos beruházás zajlik Baracson

Baracs - A falu képviselő testülete lassan négy éve a dombokat hordja el annak érdekében, hogy a lakókkal együtt közösen a hegyeket is megmozgathassa.

Szárszó Lajos

A település több utcája sárral szennyezett, nehéz a közlekedés, így érthető a fokozott figyelem, de ettől függetlenül mindenképpen bekerül ez az év a Baracsi Kódexbe, hiszen 2014-ben egyszerre lesz kész a teljes szennyvíz-elvezetési rendszer és a főutca is. A szennyvízhálózatra történő házi rákötés várhatóan április elejétől indulhat, amit a lakosok a Baracsi Víziközmű Társulattól kapott értesítés után tehetnek meg. Az értesítést csak azok kapják meg, akik a rákötésre jogosultak, vagyis nincs tartozásuk a VKT felé. Ez azonban csak egy feltétel a kettőből, hiszen csak abban az utcában történhet meg a rákötés, ahol a kivitelező elkészült és átadta a rendszert üzemeltetésre.

Az útépítés a közlekedőktől is nagyobb odafigyelést igényel  (Fotó: a szerző)

Az értesítő levélben lesz egy adatközlő lap is, amit majd a Mezőföldvíz Kft. átvevő szakemberének kell odaadni, amikor az a rendszert átveszi. A levél kézhezvételét követően a rákötési munka elindulhat. A szolgáltató előírása a nyíltárkos átvétel, vagyis a csatornarendszerbe esővíz nem, csak a háztartásban felhasznált szennyvíz mehet! Természetesen a gépkocsival történő szennyvízszállítás továbbra is megmarad, hiszen lesznek olyan településrészek, ahol a csatornát nem építik ki.

A felszíni vízelvezetést is megoldják a fő út rekonstrukciója során

A Széchenyi utca felszíni vízelvezetésének folyamataival, és az ott dolgozó szakemberekkel nap, mint nap találkoznak a helyiek, de ez még nem minden, hiszen a jó idő beköszöntével elkezdődik a kerékpárút és út építése-felújítása is. A szennyvízhálózattal kapcsolatos munkák befejezése június 30-a, a Széchenyi utca befejezése október 30. Az önkormányzat kérése, hogy a munkálatok ideje alatt mindenki legyen előzékenyen, és közlekedjen udvariasan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!