Baracs

2016.03.25. 16:15

Élelmiszer és kedves szó húsvét előtt

Baracs - A Karitász baracsi csoportjának tagjai idén is tartós élelmiszerekkel, jó szóval, kedvességgel keresték fel a rászorulókat, egyedül élő időseket.

Körmendi Erzsébet

Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában tartott nagyböjti bűnbánati szertartás során mondott homíliájában az irgalmasság rendkívüli szentévét hirdette meg erre az évre. Ennek jegyében kiemelten fontosnak tartották a Karitász szervezetek, hogy megszervezzék tartós élelmiszer-gyűjtő akciójukat. A baracsi csoport vezetője Hortyi Lászlóné és segítői is fontosnak tartották, hogy tanúságot tegyenek az irgalmas szeretet gyakorlásáról. Szerény lehetőségeikhez mérten járultak hozzá a segélyakcióhoz: a baracs-apátszállási plébánián gyűjtötték a tartós élelmiszereket, amelyekből csomagokat állítottak össze, majd felkeresték a rászoruló nagycsaládosokat, munkanélkülieket, betegségben szenvedőket, hogy ők is érezzék, van aki gondol rájuk, és néhány kedves szóval tették szebbé a mindennapjaikat.

A Karitász baracsi csoportjának tagjai, Barcsiné Csányi Magdolna, Vánóci Józsefné és Kalász Józsefné is segítettek

A baracsi Karitász csoport tagjai cukrot, sajtot, lisztet, tésztát, konzervet, rizst, kávét, pudingot, édességet vásároltak a pénzadományokból, továbbá szeretettel fogadták a gyűjtőnapra tartós élelmiszercsomagokkal érkezőket. Hortyi Gábor plébános is részt vett az akcióban, aki elmondta lapunknak: a világban tapasztalt nagy bajok miatt fontos felhívni a figyelmet a lelki értékekre, ezért az irgalmasság, a rendkívüli szeretet éve a mostani, és az adománygyűjtő akció is egy olyan lehetőség, amely tettekre váltja a szeretetet. A plébános reméli, a rászorulók jó szívvel fogadják a felajánlásokat és a csomagokat vivőket, elmondják nekik bújukat-bánatukat.

A Karitász honlapjáról később megtudtuk: az idei nagyböjti akció során rekord mennyiségű adomány gyűlt össze! A több mint 165 tonna élelmiszerből országosan több mint 20 ezer család részesült húsvét előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!