Baracs

2016.04.25. 05:23

Elismerés a baracsi diákolimpikonoknak

A községben hagyomány, hogy önkormányzati szinten is elismerik a kiemelkedő teljesítményeket.

Emléklap és apró ajándékot vehettek át a baracsi diákolimpikonok az önkormányzattól. A hátsó sorban Várai Róbert polgármester mellett jobbra Benkéné Juhász Mária testnevelő tanár is boldogan mutatja az elismerést

A baracsi testület legutóbbi csütörtöki ülésén, az első napirendi pontban 14 gyermeket, edzőjüket és nevelőjüket köszöntötték az országosan is egyedülálló tornászsport-teljesítményért.

Emléklappal és apró ajándékkal fogadták a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola ifjú sportolóit a baracsi képviselők. A faluvezetés nevében Várai Róbert kiemelte, nagyon jóleső érzés a fiatalok eredményéről hallani. Kis település Baracs, ennek ellenére el lehet érni nagy eredményeket. Ahogy a mostani köszöntő apropója is bizonyítja a községben folyó oktató-nevelő munka országosan is megállja a helyét a legjobbak között. Az iskola tornásznövendékei diákolimpián öregbítették a falu és a közösség jó hírnevét. Lakosságmegtartó programunkban már a kisgyerekkorban odafigyelünk a különlegesen nagy teljesítményekre. Amikor eredményt érnek el fiataljaink, akkor ez a képviselő testület figyelmét is felkelti. Fontosnak tartjuk, és időt is szánunk rá, hogy a falu vezetésének nevében kifejezzük elismerésünket. Természetesen a későbbiekben is nyomon követjük őket, igaz, már nehezebben – tette hozzá köszöntőjéhez Várai Róbert. Az ünnepélyes pillanatok után Benkéné Juhász Márta testnevelés szakos tanár beszélt az elért eredményről.

- A diákolimpia D kategóriájának – csak iskola keretein belül, nem leigazolt tornázók – országos döntőjén a tizenkét legjobb csapatból a hatodik helyet értük el. Az eredmény különlegessége, hogy az iskolák között egyedül a baracsiak képviseltek kistelepülést. A többi mind nagyvárosból érkezett. Az alsós csapat hatodikként, a felsősök tizedikként végeztek. Utóbbiaknál egy csapattag betegsége akadályozta a jobb helyezést.

Ahogy a felvezetőben is olvasható, Baracson odafigyelnek a felnövekvő generációra. Időt, fáradtságot nem sajnálva mindig elismerik a kiemelkedő teljesítményeket. Talán más közösségek számára is példa lehet!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!