Baracs

2015.11.27. 14:11

Simon Leventét köszöntötték a bátorságáért és az életmentésért

Baracs – Simon Leventét köszöntötte a baracsi képviselő-testület, akinek helytállása egy emberéletet jelent.

Horváth László

Különleges napirendi ponttal kezdődött csütörtök este a baracsi önkormányzat soros ülése. Simon Leventét, helyi lakost köszöntötte a képviselő-testület nevében Várai Róbert polgármester. Bár már sokan, sokféleképpen kifejezték elismerésüket, úgy érezték a falunak is meg kell tenni. Harminc kompresszió, majd két befúvás nyolc percen át – ennyin múlik egy ember élete. Simon Levente egész életében emlékezni fog erre a ritmusos mondatra. Akkor, ott az erdei tornapályán nem volt idő a tanultakat a fejben keresgélni, az osztálytársakkal együtt cselekedni kellett. A csütörtöki köszöntőn Várai Róbert kiemelte, a felnőttek közül is csak kevesen képesek ekkora lélekjelenlétre, 1000 emberből jó ha kettő, nem egy 17 éves tanuló. Baracs képviselő-testületének határozata alapján Nagymértékű elismerés és tisztelet című oklevélben részesíti az önkormányzat Simon Leventét a bátorságáért és az életmentésért. A díszoklevél mellé egy ajándékkosár is került, melyet szülei jelenlétében vehetett át a baracsi fiatalember.

A hivatalos mozzanatokat követően Várai Róbert elmondta, hogy két defibrillátor is van a faluban. Tanfolyamot indítanak, ahol számítanak Levente közreműködésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!