Baracs

2015.12.22. 14:39

Energetikai fejlesztés Baracson - 147 milliós beruházás végére tettek pontot

Baracs - Vissza nem térítendő európai uniós pályázati támogatásból modernizálták Baracs néhány intézményét.

Horváth László

A települési szinten jelentősnek számító fejlesztés nemcsak az épületenergetikai korszerűsítést, tökéletes hőszigetelést és a nyílászárók cseréjét jelenti, hanem napelem rendszer telepítését is. A fejlesztés eredményeként jelentősen csökkent az épületek üzemeltetési költsége. Évente 10 millió forintot is megspórolnak.

Farkas Norbert projektmenedzser, a kivitelező részéről Szűcs Sándor ügyvezető, Várai Róbert Baracs polgármestere, valamint Varga Gábor országgyűlési képviselő ünnepélyesen átvágja a beruházás zárását jelentő szalagot

Minden jó, ha a vége jó - foglalta össze véleményét Várai Róbert Baracs polgármestere december 17-én délután az ünnepélyes projektzárás alkalmával. A több éven keresztül forráshiánnyal elutasított fejlesztés végre révbe ért. Az út azonban eléggé göröngyös volt. 2015 márciusától felgyorsuló munkák augusztus végi határidőre történő befejezését a támogatás csúszása miatt még a kivitelező levonulása is akadályozta. A baracsi testület bátor döntéssel más területekről csoportosított át forrást, így a két hónapnyi kényszerszünet után újra indult beruházás időben elkészülhetett.

Az ünnepélyes szalagátvágásnál Varga Gábor országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a 2007-2013-as uniós pályázati pénzek felhasználását a 2010-es évet követően jelentősen fel kellett gyorsítani, mert addig alig használtak fel a forráskeretből. Ez a baracsi projekt is még a 2014. évi keret terhére valósult meg az utolsó pillanatban, mint ahogy a hozzá hasonlók is még számos településen. Így elmondható, minden rendelkezésre álló forintot, eurót felhasználhattunk. Küzdelmes időszakot követően jó hír lehet, hogy hamarosan új fejlesztési keretek nyílnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!