Baracs

2016.11.20. 15:05

Beszámolóval és bállal nyugtázták a 2016-os esztendőt a nyugdíjasok

Baracs - Sikeres, szorgalmas és nem utolsósorban igen szép emlékekkel zárult a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület 2016-os éve.

Horváth László

Az évzáró bál felvezetője előtt Talpai Tiborné Piroska egyesületvezető beszélt lapunknak a nyugdíjasok életéről.

Énekeltek, szavaltak a nyugdíjasok az év utolsó összejövetelén Fotó: Horváth László

- A baracsi nyugdíjasok közössége 44. éve alkot egy nagy baráti társaságot. Először csak klubként, majd 2000-től egyesületként tartják nyilván a csapatunkat. Ez a dátum jelentős mérföldkő számunkra, hiszen így már pályázati lehetőségekhez is hozzájuthattunk, ami nagy segítség a civil szervezetek számára. Jelenleg 80 fős tagsággal rendelkezünk. Sajnos Baracson is fogy az idősek társadalma. Többen elköltöztek, másoknak pedig szép emlékét őrizzük. Beszédes az adat: az átlagéletkorunk 70 év! A szép kor azonban nem akadályoz bennünket, hogy aktív tagjai legyünk a falu közösségi rendezvényeinek. Ott vagyunk a hagyományos programokon, ünnepi megemlékezéseken, fesztiválokon, sőt magunk is szervezünk kulturális, társadalmi és jótékonysági rendezvényeket. Alapszabályunkban a hagyományőrzés és a magyar kultúra ápolása jelenti az egyesület fő fő profilját. A régi cél megtartása mellett jövőre az egészségmegőrzést is felvesszük a palettára - zárta ismertetőjét Talpai Tiborné Piroska.

Jövőre tehát az egészségmegőrző programokban is számíthatunk a baracsi nyugdíjasokra. Remélhetőleg még nagyon sokáig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!