Baracs

2016.12.27. 17:40

A legnagyobb értékük az összefogás

Baracs - A baracsiak számára eredményeket hozott a 2016-os esztendő, derül ki a polgármester értékeléséből.

Horváth László

- Az idén két kiemelt beruházást említhetünk a községben - válaszolta kérdésünkre az elmúlt év fontosabb eseményeiről Várai Róbert polgármester. - Baracs-Templomoson ivóvízvezeték-cserét hajtottunk végre. A közel húsz éve várt fejlesztés háromnegyed része már elkészült. Szintén jelentős előrelépés az önkormányzat kertészetének beindítása. Tíz hektárnyi terület felén gyümölcsöst terveztünk, a többin zöldség, virág, fűszertermesztés zajlik. Értékesítettük az önkormányzat erdejét, amelyből szintén bevételre számítunk.

- Szociális területen pedig tekintélyes mennyiségű tűzifához juttattuk az arra rászoruló családokat, embereket. Örvendetes, hogy Baracs önkormányzata gazdaságilag jól áll - folytatta az idei események sorát Várai Róbert. A működési biztonság mellett TOP-os pályázatokat is beadtunk. Sajnos, ezek eredményei még nem lettek kihirdetve, ezt illetően a környező településekhez hasonló cipőben járunk. Nagyon bízunk az önkormányzati utak karbantartására elnyerhető támogatásban. Szintén fontos lenne az óvodaépítésre beadott pályázat kedvező elbírálása, ami óriási jelentőséggel bírna a terület lakosság-megtartó ereje szempontjából.

- Zárásul, de nem utolsósorban az idei év összegzésénél szólni kell a község civil szférájáról. Tizenegy civil szervezet működik a faluban. A kulturális hagyományoktól kezdve a fizikai segítségig számíthatunk rájuk. Ami még hiányosságunk, a hitélet fejlesztése terén szeretnénk az egyházi kapcsolatokat erősíteni - vázolta az idei év fontosabb fejleményeit Várai Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!