Baracs

2015.12.09. 15:10

Francia barátokat fogadtak a baracsiak

Baracs - Francia barátokat fogadta, sokéves kapcsolatukat ápolták a baracsiak. Nem érkeztek üres kézzel a vendégek, gyűjteményt ajánlottak a Tájházhoz.

Horváth László

Tizenhárom tagú francia delegáció látogatott Baracsra a közelmúltban a partnertelepülésről, a helyi Magyar-francia Baráti Kör meghívására.

A helyi családoknál elszállásolt vendégek először turisztikai programokon erősítették a két nép közötti barátságot. Ellátogattak több neves hazai nagyvárosba, köztük Budapestre, Veszprémre. Felkeresték a Balaton-felvidéket, majd végállomásként Baracs Mikulás-napi rendezvényei szolgálták a kapcsolatépítést. A küldöttséget a falubeliek látták vendégül, így a francia barátok bepillantást nyerhettek a helyi emberek mindennapjaiba is.

A partnerek itt tartózkodása ideje alatt közösen megemlékeztek a terror támadások franciaországi halálos áldozatairól, valamint Serge Delatre, aki 20 éve aktív vezetője a francia csapatnak, a búcsúvacsorán nemes felajánlást tett: több mint háromszáz darabos vasalógyűjteményét ajándékozta a hamarosan létrehozandó Baracsi Tájház és Múzeum számára. Várai Róbert polgármester a találkozón elmondta, hogy a tájháznak szánt épület rendbehozatalára egyelőre nem áll az önkormányzat rendelkezésére a kellő összeg, ezért kérte a jelenlévő egyesületi tagok és a vendégek aktív segítségét, hiszen a saját kezű épületfelújítás, a fizikai munka közben is lehet ismerkedni egymás kultúrájával. A jelenlévő vendéglátók és vendégek Tóth Géza helyi vállalkozó ötlete és nemes felajánlása alapján mintegy 2800 euróval támogatják a múzeum építését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!