Baracs

2013.11.24. 18:58

Gőzerővel dolgoznak a csatornaberuházáson

Baracs - Négy városkörnyéki településen is gőzerővel dolgoznak a csatornaberuházáson, Baracson már mintegy nyolcvan százalékosan kész a hálózat.

Szárszó Lajos

Közgyűlést tartott a közelmúltban a Baracsi Víziközmű Társulás Intéző Bizottsága, amelyen Fehérvári József elnök a beruházás állapotáról adott tájékoztatást: – A kivitelezők, dacolva az időjárás viszontagságaival, folyamatosan végzik a munkát. Településünkön a megépítendő teljes szennyvízcsatorna hossza több, mint tizenkét kilométer. Ebből már tíz kilométernyit fektettek le, ami azért dicséretes, mert az ütemterv szerint ezt az állapotot jövő év márciusra kellett volna elérni. Ha az időjárás lehetővé teszi, akár már decemberre lefektethetik a teljes vezetékhálózatot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy üzemelni fog a csatornahálózat, hiszen meg kell építeni az átemelőket, amelyek kiépítése több, mint egy hónapot vesz igénybe.

Fehérvári József a társulat elnöke tájékoztat. Fotó: Szárszó Lajos

– Ezek szerint a lakosok akkor már a jövő év elején ráköthetnek a rendszerre – kérdeztük a társulás elnökétől.

– Nem, és erre fel is hívom mindenkinek a figyelmét! Az üzemeltető nyíltárkos kivizsgálása előtt senki ne próbálkozzon azzal, hogy csatlakozik a rendszerhez! Ez annyit jelent, hogy ha valaki most kiépíti a házánál levő vezetéket, és azt nyílt árokban egész télen úgy hagyja, és őt ez nem zavarja, ám legyen, de a műszaki ellenőr a teljes csatorna hosszt csak 2014. február 28-án veszi majd át, így mindenki ráér majd ezt a feladatot elvégezni a tél elmúltával, jövő év márciusában. Akkor már mindenki rá fog tudni kötni a szennyvízcsatornára.

Mint megtudtuk, a végső átadási határidőt nem befolyásolja az, hogy ilyen ütemben halad a kivitelezés, mert pályázat ütemtervekre van lebontva, amelyeket pontosan be kell tartani, ezért a teljes átadást ez nem befolyásolja. Így, tartva a határidőt, a helyreállításokkal elkészült csatornázási beruházás átadása 2014. június 30-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!