Baracs

2015.10.06. 14:00

Időseket köszöntöttek Baracson és Nagyvenyimen is

Baracs, Nagyvenyim - Az idősek világnapja alkalmából több városkörnyéki településen is ünnepélyes keretek között kapott hangot az idősek társadalmának megbecsülése. Október elsején Baracson, október ötödikén Nagyvenyimen köszöntötték a nyugdíjasokat és a falu legidősebb lakóit.

Horváth László

Baracson Miskolczi Ildikó művelődésszervező a Faluházban rendezett ünnepségen méltatta a község időskorú lakosait.

– Fáradságot, egészséget nem kímélve sok évvel a hátuk mögött is aktívan kiveszik részüket a közösségi életből. Segítségükkel ápolják a hagyományokat, és generációról generációra száll az évek alatt felhalmozott tudás. Az utókor feladata lehetővé tenni az öregkorhoz méltó éveket, a pihenéshez szükséges nyugodt körülményeket – hívta fel a figyelmet záró gondolataiban Miskolczi Ildikó.

Nagyvenyimen az Aranydaru Nyugdíjas Klubban közösen koccintottak az idősek egészségére. Az asztalfőnél Juhász-Vedres Zoltánné és Vargáné Kaiser Katalin polgármester

Az ünnepélyes pillanatokat követően Szávolovics Gabriella aranykoszorús nótaénekes dalcsokorral köszöntötte a megjelenteket.

Nagyvenyimen az Aranydaru Nyugdíjas Klub október ötödikére szervezte az időskorúak ünneplését. A bevezetőben Juhász-Vedres Zoltánné klubelnök üdvözölte a résztvevőket. Nagyvenyim nyugdíjasainak éves programjaiban nem csak a szórakozás, a kirándulások jelentenek fontos kapcsolatot az idősek között, hanem a község mindennapi életében betöltött szerep is összetartja az időseket.

Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim polgármestere az idősek társadalmának jelentőségéről szólt köszöntő beszédében. A mindenki által ismert mondás „Megette már a kenyere javát”, talán úgy lenne méltóbb az öreg korhoz: „Elvégezte már a munkája javát!” – emelte ki a polgármester.

A hivatalos mozzanatok után Juhász-Vedres Zoltánnét kérdeztük az idősek megbecsültségéről.

– Úgy érzem, Nagyvenyimen teljes mértékben megbecsült az idős korosztály. Húsz évet is meghaladó vezetőségi tagságom alatt rengeteg intézményi és társadalmi támogatást kapott a klubunk. Úgy tudjuk, a település többi nyugdíjasának életét, élethelyzetét is figyelemmel kíséri az önkormányzat. Rendezvényeink a kívülállóknak is szólnak. Szeretnénk minél több idős embernek megmutatni az öregkor szépségeit.

A nagyvenyimi nyugdíjasok késő délutánba hajló rendezvényét Farkas Erik színművész szórakoztató műsora és a nyugdíjasok jókedvű bálja zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!