Baracs

2016.12.20. 17:30

Karácsonyi hangolódás Baracson

Baracs - Hagyomány Baracson, hogy advent negyedik vasárnapján a község apraja-nagyja összegyűlik a Faluház nagytermében egy közös nagy ünneplésre, a falukarácsonyra.

Horváth László

Előtte azonban még várt egy kedves mozzanat a baracsi emberekre, hiszen mint minden évben a könyvtár előtti parkban felállított betlehemnél a Barátság Nyugdíjas Egyesület tagjai verseltek, énekeltek. A nyugdíjasok után Várai Róbert, Baracs polgármestere mondta el ünnepi gondolatait.

A baracsi önkormányzati intézmények kórusa karácsonyi dallal kívánt kellemes ünnepeket Fotó: Horváth László

A beszédben nagy hangsúlyt kapott a keresztény kultúra megőrzésének fontossága, különös tekintettel az iszlám állam és vallás európai térhódításának idején. Az ünnepi köszöntő után a Faluházban a Baracsi Néptáncegyüttes, az iskola tornász és művészeti oktatásban tanuló növendékei, az óvoda dolgozói, Czuppon Péter és Kuminka Zsuzsa néptáncosai, valamint az önkormányzati intézmények dolgozóiból alakult kórus adott karácsonyi műsort.

Az eseményen kiosztották a süteménysütő-verseny díjait is. 1. Paréj Jánosné pergelt diós szelete, 2. Pintér Lajosné polgármester szelete, 3. Kádár Edina Lejla havas táj kreációja. Elismerésben részesült Németh Istvánné, Csillag Sándorné, Gerics Viktória, Horváth Hajnalka, Fülöpné Molnár Beáta, Szadeczkyné Rédl Julianna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!