Baracs

2015.03.10. 19:15

Ki mit tudon remekeltek

Baracs - Mozgalmasan indult a Barátság Nyugdíjas Egyesület idei éve. Február végén oklevéllel és kategóriagyőztesként tértek haza Székesfehérvárról.

Horváth László

Mindig találni alkalmat egy közösségi bemutatóra. A baracsi idősek a hétvégi nőnapot választották önmaguk és a hölgyek megünneplésére. 1972 óta klubként működő társaság 2000-re lett egyesület. A kezdetek 25-30-as taglétszáma mára közel 100 főre szaporodott ismertette az egyesületet a nyolc éve elnöklő Talpai Tiborné. Baracs legnagyobb létszámú nyugdíjas egyesülete aktív közösségi életet folytat.

- Fő célként kulturális tevékenység és a néphagyományok ápolás szerepel az alapító okiratunkban - mondta az egyesület életéről Talpai Tiborné. Ezen kívül az egészségnevelést és a civil szervezetekkel, intézményekkel való kapcsolatépítést szorgalmazzuk. Népdalkörünk kilenc éve Koncz Mária segítségével ér el szép sikereket. Legutóbb a megyei Ki mit tud? versenyen kaptunk oklevelet és kategória győzelmet. A nyugdíjas klubokhoz hasonló prog-ramok várják ebben az évben is tagjainkat, megfűszerezve helyi specialitásokkal. Ezek közül említést érdemel a népdalkörök találkozója augusztus 14-én, ahol 250 résztvevővel zajlik a rendezvény. Nótákkal, táncosokkal színesített kulturális kavalkádra várjuk a vendégeket sok szeretettel. A mostani eseményen a székesfehérvári bemutatkozásunkból adunk ízelítőt. Az összejövetelre pedig a nők köszöntése és zenés est teszi fel a koronát mondta el búcsúzóul Talpai Tiborné. Remélhetőleg sokak örömére és sokszor találkozhatunk majd a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület tagjaival az év folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!