Baracs

2014.05.25. 15:00

Lesz csatorna Baracs külterületi részein is

Az önkormányzat segítségével a külterületi ingatlanaiban lakók is ráköthetnek a csatornahálózatra.

Körmendi Erzsébet

A község külterületi ingatlanai előtt is kiépül a csatornahálózat még a nyáron – a beruházásra vonatkozó vállalkozói szerződést múlt héten írták alá a felek. A szerződéskötéskor jelen volt a kivitelező cég ügyvezetője, Rákos József, valamin Horváth Árpádné, Várai Róbert, Baracs polgármestere és dr. Horváth Zsolt, a település jegyzője.

A község teljes belterületi része csatornázva van, a négy település közös beruházásában megvalósult közműfejlesztés a végéhez közeledik, már csak a helyreállítási munkák vannak hátra. A baracsiak kedvezően fogadták a lehetőséget, ami abban is megmutatkozik, hogy folyamatosan kötnek rá a hálózatra.

Ám akadnak olyan utcák Baracson, amelyeknek egyik része belterület, a másik része viszont külterületnek számít, és az ottani ingatlanokat nem lehetett bevonni a fejlesztésbe, mert az unió csak belterületi ingatlanok csatornázását finanszírozza. Egyik ház még része a projektnek, de a másik, a szomszéd már nem, például a Remény soron... Ezt a problémát hidalták át: az önkormányzat segítségével, körülbelül húszmillió forintból a külterületi ingatlanok előtt is kiépítik a hálózatot. A mintegy húsz családi házat érintő munkák augusztus 31-ig készülnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!