Baracs

2016.07.14. 15:01

Lovasok és kézművesek tábora

Baracs, Mezőfalva - A rekkenő hőségben víz mellett a legelviselhetőbb az élet, azonban nem mindenki híve a napon főlésnek.

Horváth László

Írásunkban a két városkörnyéki település lehetőségeit néztük át. Baracson az elmúlt héten kézműves táborban, ezen a héten Mezőfalván lovastáborban nyaralnak a gyerekek.

Baracson július 4-től tizenhét fiatal töltött el négy kellemes napot a Baracsi Faluházban és annak udvarán. Reggel kilenctől délután négy óráig tartó foglalkozásokon színes és gazdag programokkal várták a gyerkőcöket. Negyedszerre szervezték a művelődési ház dolgozói a napközis tábort, ami július 7-én, pénteken közös főzéssel ért véget. Szerdai látogatásunk alkalmával a gyerekek büszkén mutatták az aznapi alkotásukat, a rovásírással díszített karkötőket.

Baracson tizenhét gyerek kézműveskedett a faluházban, és szemmel láthatóan nagyon jól érezték magukat a táborban

Mezőfalván tizennégy gyerek a lovastábort választotta a nyári szünidő elejének hasznos és kellemes eltöltéséhez. Július 11-15 között a faluszéli Páskom rét mellett táboroznak. A Mezőfalvi Lovastábor két évtizede várja minden nyáron a lovakat, állatokat, természetet kedvelő gyerekeket. Szabó Zsolt és felesége már rutinos táboroztatók. A hétfői kapunyitogató nap végén Kriszta asszony beszélt lapunknak a tábori életről.

- A legfontosabb, hogy mozgásban legyenek a gyerekek és ne a szobában, vagy a számítógép előtt ücsörögjenek. Természetesen a lovaglás alapszintű megtanítása is cél. Mellette pedig az állatok szeretete, a róluk való gondoskodás tudatos kialakítása is hangsúlyt kap. A felelős gondolkodást szeretnénk elültetni a pici fejekben. Mikor egy állat kerül a környezetükbe, hogyan kell viselkednie, mit kell tenni érte, milyen módon működik az állatok és köztük a kapcsolat. Ne csak álomvilágban éljenek, hanem ténylegesen szembesüljenek, ha állatot tartasz, akkor kötelességeid is vannak! A nagy melegben délelőtt tizenegyig lovagolunk, utána megtanuljuk a gondozási teendőket, majd szabadfoglalkozásként játszunk, kézműveskedünk. Hogy lesz-e további turnus, az majd a jelentkezők számától függ. Rajtunk és segítőinken nem múlik - tette hozzá búcsúzóul Szabó Tibor Zsoltné Kriszta. A lovastábor csuda jó dolog, ahogy láttuk, a gyerekek nagyon boldogok, szinte haza sem akartak menni!

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!