Baracs

2016.12.26. 20:10

Meleg étel karácsonyra: hetven rászorulót támogattak Baracson

Baracs - A segítség mindig jókor jön - tartja a mondás. Különösen így van ez, ha tiszta szívből ered.

Horváth László

Baracson ebben a formában ez a második év, hogy a nehéz helyzetben lévő embereket, családokat a jeles ünnepek alkalmával sem hagyják magukra. Vállalkozók, boltosok, nyugdíjasklubok, magánemberek és az önkormányzat összefogásával egy tál étel, és egy pici karácsonyi csomag várta szombaton délben a baracsi hivatal elé érkező embereket. Az akció egyik fő szervezője, Kocsis Sándor beszélt lapunknak az akcióról.

A támogatottaknak óriási dolog, hogy számíthatnak az együttérző embertársaik segítségére (Fotó: Horváth László)

- Még ha jó szándék is vezet bennünket, mi nehezen tudjuk megítélni, mely személyek a valóban rászorulók, ezért a helyi szociális hálózattól kapott lista alapján próbálunk segítséget nyújtani az ünnep előtti pillanatokban. A templomosiaknak sem kellett Apátszállásra utazniuk, nekik helyükbe visszük az ételt. Mindannyian itt élünk a faluban. Látjuk, halljuk a mindennapi megélhetési problémákat. Számunkra jóleső érzés segíteni. A támogatottaknak pedig óriási dolog, hogy az ünnepek alkalmával is számíthatnak az együttérzés kézzelfogható, ízlelhető megjelenésére - ismertette az akció rövid lényegét Kocsis Sándor.

A baracsiak és a hozzájuk csatlakozó emberek példaértékű összefogása az idén hetven embernek jelentett segítséget az ünnepek idejére. Ahogy az ételosztásnál megtudtuk, év közben más alkalmakkor is számíthatnak támogatásra a rászorulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!