Baracs

2017.01.31. 16:01

Osztottak, szoroztak: a képviselő-testület összeállította Baracs költségvetési tervét

Baracs - Elkészült Baracs önkormányzatának költségvetési terve, falugyűlésen tárják a lakók elé a főbb adatokat.Az idén 354 millió forintból gazdálkodnak.

Horváth László

Kétfordulós képviselő-testületi ülésen tárgyalják Baracson (is) az éves pénzügyi elképzeléseket. Az első alkalommal, január 26-án, csütörtökön végleges formába öntötték a közmeghallgatás elé szánt tervezetet, majd a falufórumot követő ülésen véglegesítik a kész költségvetést.

A baracsi képviselők egyeztették a költségvetési terveket, és február 8-án, szerdán tárják a lakók elé
Fotó: Horváth László

- Milyen koncepcióval állnak a falu elé? - erről kérdeztük Várai Róbert polgármestert.

- 354 millió forint az éves költségvetése Baracsnak. A legnagyobb kiadási tételek természetesen az intézmények fenntartása, az óvoda, a hivatal, a házi segítségnyújtás intézménye. A bevételeink saját forrásban pedig százhúsz millió környékén vannak. Fejlesztésre viszont alig van pénzünk. Egyelőre csak önerőre támaszkodhatunk. Az önkormányzati gépbeszerzéshez és a hozzá tartozó raktárépítéshez tudunk az idén hozzáfogni, amelyre nagyjából 10 millió forint szabad forrás áll rendelkezésre. Utóbbit nem is gondoljuk befejezni 2017-ben, örülünk, ha szerkezetkész állapotra hozhatjuk. Égető gond a településen az utak karbantartása. Erre azért lehetőségünk volt egy kevés pénzt félreraknunk. A beadott pályázatainkkal kapcsolatban várjuk a döntéseket. Talán egy hónap múlva a gépbeszerzés és az óvoda ügyében is pont kerül a beruházás elkezdésére.

- Miként fogadták a képviselő-testület tagjai a beterjesztett költségvetés tervezetét?

- Kisebb módosításokkal, de alapvetően elfogadta a képviselő-testület a tervezetet. A február nyolcadikai közmeghallgatás utáni ülésünkön fogjuk majd véglegesíteni a 2017-es gazdálkodási tervünket - kaptuk a választ Baracs polgármesterétől.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!