Baracs

2014.02.09. 13:40

Program egészségfejlesztésre

Baracs - Már a múlt évben elkezdődött, s idén is folytatódik a településen az a rendezvény sorozat, amely a lakosság egészségfejlesztését tűzte ki célul.

Szárszó Lajos

A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézet az „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a kistérségben", „Az egészséges lakosságért" címmel pályázatot nyert. Ennek keretében a projekt vezetője és a dunaújvárosi Egészségfejlesztési Iroda dolgozói felvették a kapcsolatot a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesülettel, s a tagokon keresztül Baracs lakóival.

Vérnyomás-, vércukor-, koleszterin- és testzsír mérést végeztek. Fotó: Szárszó Lajos

Különböző programokkal: egészségügyi előadásokkal, mérésekkel, tanácsadásokkal települtek ki a baracsi Idősek klubjának nagytermébe, hogy felhívják a figyelmüket az egészséges életmód fontosságára, a kapott mérési eredmények kiértékelését követő tennivalókra. A klub tagjait, s a község lakóit Talpai Tiborné klubvezető és Nikolinné Héring Edit, a kistérségi Idősek klubjának szakmai vezetője tájékoztatja rendszeresen a programokról, szervezi a rendezvényeket és tartja a kapcsolatot az iroda dolgozóival.

A legutóbbi alkalommal Kővári Éva, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője és Kótiné Fehér Magdolna, az iroda szakmai vezetője végzett vérnyomás-, vércukor-, koleszterin- és testzsír mérést, s tartott dietetikai tanácsadást, illetve irányította a megfelelő betegklubokba a megjelenteket. A szűrővizsgálatok és egészségügyi programok ezzel nem értek véget, hiszen a pályázat keretein belül még sok hasznos és gyakorlatias ismerettel, tanáccsal gazdagodhatnak a jövőben is az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!