Baracs

2016.07.05. 18:20

Szombati röptetés

Baracs, Kisapostag - Hat település önkormányzata fogott össze az idei repülőnapért. Kezdés szombaton 10 órakor!

Szabó Szabolcs

- Négy éve építjük ezt a repülőnapot, annak reményében, hogy a térség települései számára is tudjunk biztosítani egy remek turisztikai programot. Az utóbbi évek eseményei bizonyították, hogy van igény a Baracs-Kisapostag Repülőnapra, ám nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a rendezvényt összeségében számos szponzor és hat település önkormányzata támogatja aktívan - mondta el a fentiekben említett reülőnap hivatalos sajtótájékoztatóján Várai Róbert, Baracs település polgármestere.

- Ez a repülőnap lehet az, amelyre a jövőben majd számos más programot is felfűzhetnénk. A környező települések is számos fontos kulturális és történelmi értékkel bírnak. Célunk, hogy egy olyan programcsokrot kínáljunk majd a jövőben a repülőnap köré, amely itt tartja a turistákat. Földön, vízen és a levegőben is tudnánk kínálni programot - miért is ne próbálnánk meg profi módon felépíteni ezt az eseményt, amely immáron hat környező település számára is kiemelkedő jelentőséggel bír - tette hozzá Dunaföldvár első embere, Horváth Zsolt.

Lapunk kérdésére a szervezők részéről Várai Róbert elmondta: a rendezvény összköltségvetése eddig kétmillió forint, ám még várják a támogató hozzájárulásokat. A szombaton délelőtt 10 órakor kezdődő repülőnapra pedig több mint négyezer embert várnak a szervezők.

A hagyományokhoz híven a rendezőknek számos nagy nevet sikerült megnyerniük. Itt lesz például Vári Gyula (JAK-52 bemutató), Veres Zoltán (műrepülő bemutató) is. A repülőnap látogatása ezúttal is díjmentes.

Címkék#repülőnap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!