Baracs

2017.01.27. 20:45

Tizenhat év nevelői munka elismerése - Benkéné Juhász Mártát köszöntötték

Baracs - Benkéné Juhász Márta pedagógust köszöntötték az önkormányzat vezetői, aki tavaly decemberben Fejér Megye Sportjáért-díjat vehetett át.

Horváth László

Tizenhat év nevelői munkáját ismerték el önkormányzati, települési szinten is.

Senki nem lehet próféta a saját hazájában - tartja a sokak által ismert szólás. Baracson azonban mit sem törődnek a régi mondással, ha ok van rá, akkor bizony megköszönik a kiválóak teljesítményét. Január 26-án, csütörtökön az önkormányzat idei első ülésének ünnepélyes mozzanatában Benkéné Juhász Mártát köszöntötte a testület. A közismert pedagógus, testnevelőtanár 2016 decemberében Fejér Megye Sportjáért díjat vehetett át.

Benkéné Juhász Márta testnevelő tanárt Szárszó Lajos képviselő és Várai Róbert, Baracs polgármestere is köszöntötte a Fejér Megye Sportjáért díj átadása alkalmából tartott ünnepségen
Fotó: Horváth László

- Tizenhat évvel ezelőtt kerültem Baracsra testnevelő tanárként - mondta lapunknak a köszöntés előtti percekben Benkéné Juhász Márta. A több mint másfél évtizedes munka során szinte az iskola összes tanulóját tanítottam. Némely régi tornászomnak már családja, gyereke van. Mondhatjuk, hogy generációk nőttek fel a kezem alatt. A torna mindig is a szívem csücske volt, hiszen Dunaújvárosban tornáztam magam is, majd edzőként tevékenykedtem. Nagyon jólesett a díj, ami számomra fontos visszajelzés, talán jól csinálom a dolgomat - összegzett a kitüntetett.

Baracson hagyománnyá vált a közösségért sok éven keresztül dolgozók munkájának elismerése. A szép szokás legújabb példáját láthattuk csütörtökön - remélhetőleg hosszú még a jövőbeli lista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!