Baracs

2016.06.21. 14:35

12 utcai csapat indult a halászléfőző versenyen

Baracs - Tizenkét utca több csapata közel háromszáz főre főzött az esti EB-meccs előtt. Szombat délután tizenkettedik alkalommal rendezték Baracson az utcák közötti hagyományos halászléfőző versenyt - tudtuk meg a helyszínen Mezei Zsolt önkormányzati képviselőtől, fő szervezőtől.

Horváth László

Régi szokásokat, régi ízeket elevenítenek fel, amelyhez kétszáz éves gasztronómiai hagyományok is társulnak. - Baracson már az 1700-as évek végén, az 1800-as évek elején léteztek tudatosan kialakított halastavak, ahol komoly haltenyésztési gazdálkodást folytattak az emberek - avatta be lapunkat a rendezvény részleteibe Mezei Zsolt. A halászat, a halételek készítése szorosan összekapcsolódik Baracs történelmével. A Duna-part egy része is a településhez tartozott, tartozik, így az élő víz mindig jelen volt a község életében. A mai alkalom célja a hagyományokat tovább őrizni, gazdagítani, hiszen a mai időkben is szívesen állnak a kondérok mellé a baracsiak. Az idő rövidsége miatt a szokásos játékos vetélkedőinket ezúttal a programokból kihagytuk, viszont nem maradt el a hagyományos jókedv, az asztaltársaságok közötti beszélgetések, és hát az ízek kavalkádja is maradandó élményt nyújt a rendezvényre kilátogatóknak.

A győztes Kossuth utcai csapat balatoni halból főzött az idén. A kondérnál Szári Zsolt és Győri Mihály vigyázott a pontos recept betartására

Itt ma mindenkinek kerül a tányérba étel, a jelképes tarisznyába pedig barátság. Talán ez is a legfontosabb - összegezte a rendezvény lényegét Mezei Zsolt.

A halászléfőző verseny eredményei: első a Kossuth Lajos utca II. számú csapata. Második Kiss Attila csapata. Harmadik helyen megosztva Tájdzs Ida társaság és a Kardio Team végzett. Szombaton ismét egy remek bulit csaptak a baracsiak.

Két okuk is volt a vigadalomra, a saját hagyományaik és a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki sikerei. A magyar-izlandhoz tökéletes hangolóként szolgált az idei utcák közti halászléfőző verseny.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!