Baracs

2016.01.14. 13:42

Új autóval olthatnak a baracsi tűzoltók

Baracs - Újnak éppen nem nevezhető, viszont az eddiginél sokkal hatékonyabb tűzoltó szerkocsinak örülnek a baracsi önkéntes tűzoltók tavaly év vége óta.

Körmendi Erzsébet

A Baracsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület le tudta cserélni járművét múlt év októberében: a régit eladták, és Tápiószecsőről vásároltak egy IFA W50-es, gyorsbeavatkozásra is alkalmas, 2200 literes víztartállyal rendelkező szerkocsit - tájékoztatta lapunkat Veszprémi János, az egyesület vezetője, a baracsi önkéntes tűzoltók parancsnoka. Elmondta azt is, hogy jelenleg tizenhat taggal dolgoznak, és ki tudtak alakítani egy garázst is a közelmúltban. A tűzoltók annak örülnek igazán, ha az új jármű ott áll, hiszen ez azt jelenti, hogy nincs teendőjük, nincs tűz a településen. Az „új" autó megvásárlása óta egy riasztásuk volt, ám az tévesnek bizonyult. Dunaújvárosba viszont hívták őket egy Mikulás ünnepségre, ahol a gyerek nagy örömére látványosan kellett eloltaniuk a szabadban rakott tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!