Baracs

2015.06.19. 10:05

Utcanévváltozás Baracson - A képviselőtestület csütörtökön dönt az új elnevezésekről

Baracs - A törvényi előírás miatt Baracson három a Sallai, a Marx, és a Tanácsház utca elnevezését meg kell változtatni.

Szárszó Lajos

Az utcanévváltoztatásra azért kötelezték a testületet, mert közterület, illetve közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, vagy olyan kifejezést, szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal. Az új elnevezéseknél támpontot a Magyar Tudományos Akadémia által kiadott állásfoglalás ad, amely felsorolja azokat a neveket, kifejezéseket, amelyek fent említettek szerint nem alkalmazhatóak.

Az utcanevekről nyilvános ülésen dönt Baracs képviselőtestülete június 25-én, csütörtökön 17 órakor. A döntés napjáig várják a lakosság ajánlásait is az utcák új elnevezéséről. Első körben a Sallai és a Marx utca kap új nevet, hiszen a Tanácsház utca nevének megváltoztatásában a testület várhatóan még bekéri az MTA állásfoglalását. A népjóléti bizottságnak több névjavaslata volt, amelyek támpontot adhatnak a baracsiaknak. A felmerült elnevezésekről levélben tájékoztatták az érintett lakókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!