Baracs

2016.08.02. 19:25

Zsinórlógató nap

Baracs - A baracsiak kedvelt közösségi helye a horgásztó, ahol ezúttal egy teljes napon át lógatták a zsinórt a halfogók.

Horváth László

Július 30-án, szombat reggel hatodik alkalommal rendezte éves szokásos, egy napon át tartó versenyét a templomosi út mellett található horgásztavon a Baracsi Horgász Civil Társaság. A tizenhárom induló csapat szinte teljesen megtöltötte a rendelkezésre álló tópartot. Közülük többen már évek óta visszajáró vendégek - ismertette a verseny történetét Söregi József egyesületi vezető.

A verseny későbbi győztes párosa Fekete Attila (elöl) és Hadobás Tamás épp egy méretes pontyot készül megszákolni Fotó: a szerző

- Társaságunk évente megteremti a lehetőséget egy kiváló hangulatú, barátságos huszonnégy órás halfogó versenyhez. A rendezvényünk nagyon népszerű. Családok, baráti társaságok töltik meg a tókörnyéki helyeket. Korán reggel palacsinta sütéssel indítottuk a napot, amelyhez Gelencsér János konyhatudománya szolgált finom ízekkel. Az ebédhez pedig Hrudy Gábor horgásztársunk ajánlott fel 30 kiló marhahúst. Tehát bármi is a halfogás eredménye, éhen biztosan nem maradunk - vázolta a napi eseményeket Söregi József.

A baracsi társaság egyébként joggal büszke a tóra és az ott kialakított környezetre. Megszámlálhatatlan önkéntes munkaóra gyümölcse az igényes és komfortos tópart. Ehhez pedig már csak bónuszpont a tagok barátsága. Nem csoda, hogy Baracs legnagyobb létszámú civil társaságában százötvenen vannak!

A versenyen egyébként remekül alakult a fogási eredmény. Első helyezett lett Fekete Attila és Hadobás Tamás párosa 55,7 kilogrammal, Második az Ivacs Zoltán - Csillag Sándor duó 49,1 kilogrammal, harmadik Kiss Attila és társa 40,55 kilogrammal. Legnagyobb halfogó két kilogrammos amurral Hadobás Tamás lett. A különdíjat Tóth Viktor ifjúsági versenyző vihette haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!