Belföld

2013.08.09. 19:18

Heves zivatarokkal érkezett meg a hidegfront

Heves zivatarokkal érkezett meg a hidegfront péntek este az ország északnyugati részébe.

MTI

Mosonmagyaróváron több mint 13 Celsius-fokot esett vissza a hőmérséklet a napközbeni maximumhoz viszonyítva, Sopronban és Győrben pedig 10-11 fokkal mérséklődött a meleg. Villámlás és dörgés kísérte a záport.

A hidegfront a vártnál lassabban halad nyugat felől - mondta Kiss Márton, az Országos Meteorológiai Intézet soproni meteorológiai állomásának vezetője az MTI-nek. Tájékoztatása szerint eddig mindössze egy-egy széllökés érte el Sopronnál az 55 kilométeres óránkénti sebességet. Várhatóan az éjszaka válik viharossá a szél - jegyezte meg.

Több járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat péntek este a várható heves zivatarok miatt. Ezeken a területeken a következő órákban olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket akár óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökések kísérhetnek és akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is hullhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által elsőként a körmendi, a lenti, a szentgotthárdi, a szombathelyi és a zalaegerszegi járásra adott ki narancssárga riasztást, de az éjfélig szóló figyelmeztetés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében erre többfelé is esély van.

Az egész Balatonnál és a Velencei-tónál másodfokú viharjelzés van.

Dunaújváros és környéke időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!