A gyülekezési szabadság korlátozása ellen tüntettek az Országháznál

2015. január 10., 20:19 forrás: MTI
komment
A gyülekezési szabadság korlátozása ellen tüntettek az Országház előtt néhány százan szombaton este.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A tüntetés több szónoka is kiemelte: legfontosabb céljuk Orbán Viktor és kormánya eltávolítása a hatalomból, de az sem megengedhető, hogy Magyarországot kivezessék az Európai Unióból.

A közösségi oldalon szerveződött megmozduláson hirdette meg "Orbán Viktor és kormányzata megbuktatásának tervét tavaszi vihar" címen Szabó Gábor "Tuareg". Ebben az szerepel: március 15-én este százezres nagygyűlést tartanak a Kossuth téren, ahol közfelkiáltással átmeneti kormányt választanak, amely a szeptember közepi - már a 2010-ben érvényes alkotmány és választási törvény alapján tartott - választásokig irányítaná az országot, tagjai pedig nem kerülhetnének be az új parlamentbe.

A "Tüntetés a gyülekezés Fidesz általi korlátozása ellen - az Összefogás Napja" címmel a Facebook közösségi oldalon meghirdetett demonstráció a Kossuth téren 2015. január 10-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Békés volta ellenére "ez nem performance, ez forradalom" - jelentette ki Szabó Gábor "Tuareg".

A megmozdulás végén a résztvevők fáklyákkal kezükben élő láncot alkottak a parlament előtt. A tömegben a Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás zászlóit, valamint magyar nemzeti és uniós lobogókat is lehetett látni. A rendezvény rendbontás nélkül ért véget.

2015. január 10., 20:19 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...