A jövő héten is folytatódik az enyhe idő

2014. december 14., 18:24 forrás: MTI
komment
A jövő héten folytatódik az enyhe idő, több helyen továbbra is lehetnek 10 Celsius-fok körüli maximumok. Olykor előfordulhat kisebb eső, zápor, megerősödhet a szél, havazás nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hétfőre virradó éjszaka több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Napközben az addig kevésbé felhős tájakon is fokozatosan beborul az ég, de számottevő csapadék továbbra sem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között várható, délnyugaton lesz az enyhébb az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet az ország nagyobb részén 8-13 fok között valószínű, de az Északi-középhegység térségében és a Fertő tó környékén csak 3-7 fok várható.

Kedden estefelé néhol már kialakulhat kisebb eső. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között, nappal északkeleten csupán 4, míg délnyugaton 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán nagy területen megerősödik a szél. Főként a Dunától keletre lehet eső. A minimumhőmérséklet plusz 2-6, a maximumhőmérséklet 2-7 fok között valószínű.

Csütörtökre virradóra több helyen megmaradhat az éjszaka képződött köd. Elsősorban az ország északi megyéiben fordulhat elő eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2-9 fok között alakul.

Pénteken főként az ország északi megyéiben fordulhat elő eső. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, napközben északkeleten 5, délnyugaton 13 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton nagy területen megerősödik a szél. Estefelé néhol kisebb eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet északkeleten csupán 5, míg délen 14 fok körül valószínű.

Vasárnap csak elvétve fordulhat elő zápor. Az erős északnyugati szelet a Dunántúlon olykor viharos széllökések kísérik. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet plusz 3-8 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

2014. december 14., 18:24 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...