A lakásbiztosítások terhére térítik a jégkárok zömét a biztosítók

2014. december 04., 18:25 forrás: MTI
komment
A faágak letörése, fakidőlés miatt az épületekben okozott károk a legjellemzőbbek a napokban a jég okozta károk közül, így azokat a lakásbiztosítások alapján térítik - közölték az MTI által megkérdezett biztosítók.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az Aegon Magyarországhoz - a hét eleji ónos esőzéssel összefüggésben - csütörtök délelőttig összesen 532 kárbejelentés érkezett. A legjellemzőbb a tetőre fagyott jég olvadása utáni beázások, illetve a faágak letörése, fakidőlés miatt az épületekben keletkezett károk. Az áramkimaradás miatt a fagyasztott élelmiszerek megromlásából származó károk száma viszont minimális.

A legtöbb kárbejelentés Budapestről és Pest megyéből érkezett az Aegonhoz, az ügyfeleik által becsült kárösszeg 40 millió forint.

A vis-major jellegű - így például a gépjárműre szakadó ágak okozta - károk csak casco biztosítás alapján téríthetők meg. Ilyen jellegű kárból mindössze egy érkezett eddig ehhez a biztosítóhoz: Nagykovácsiban egy parkoló autóra szakadtak rá faágak.

A Generali Biztosítóhoz több mint 200 kárbejelentés érkezett eddig, mintegy 130 millió forint értékben. A legtöbb káreset itt is a fákon összegyűlt jég súlya alatt letört faágak miatt következett be.

A károk zöme a lakásbiztosítás terhére érkezett. A legtöbb kárt itt is Pest megyéből és Budapestről jelentették, de keletkeztek károk Heves, Győr-Moson-Sopron és Békés megyében is.

Az Allianz Hungária Biztosítóhoz is jellemzően Budapestről, és Pest megyéből, valamint Nógrád megyéből érkeztek  kárbejelentések. Ezek is a lakásbiztosításokat terhelik, de a számuk nem jelentős, mindössze száz körüli.

A legtipikusabb káreseteket a fákra fagyott jég súlya miatt letört ágak okozták, de egész fák, és villanyoszlopok is kidőltek, melyek kerítésekre, épületekre zuhanva okoztak károkat. Ennél a biztosítónál az elszakadt villanyvezetékek miatt áram nélkül maradt épületekben a fagyasztók leolvadásából is jelentettek károkat az ügyfelek.

2014. december 04., 18:25 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...