Belföld

2014.10.21. 15:27

A viharos szél miatt óvatosságot kér a Főkert

Óvatosságot kér a Főkert Zrt., mert a közelgő viharos erejű szél ágakat, gallyakat szakíthat le a közparkokban, de máshol is a városban.

A társaság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arra kért mindenkit, hogy fokozott figyelemmel közlekedjen a fák közelében, ne tartózkodjon, ne parkoljon fák alatt huzamosabb ideig.

Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte: éjszaka Magyarországot nyugat felől markáns hidegfront éri el erős lehűléssel, viharos széllel, jelentős csapadékkal. Az egész országra különböző szintű figyelmeztetéseket adott ki. A viharos széllökések miatt több megyére és a fővárosra a legmagasabb szintű, piros figyelmeztetést adták ki: akár 110 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedd délután arra figyelmeztetett, hogy az ilyen erős szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét és megrongálhatja az áram- és távközlési vezetékeket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!