Belföld

2016.10.13. 18:20

Az idősek világnapján

Perkáta/Rácalmás- Perkátán és Rácalmáson is megemlékeztek az idősek világnapjáról. Perkátán kedden, Rácalmáson tegnap.

Horváth Dóra

Október 11-én köszöntötték Perkátán az Idősek Világnapja alkalmából a település két nyugdíjas klubjának tagjait. A hangulatos délutánra szép számmal érkeztek nyugdíjasok, akik mind lelkesen várták a programot, amivel készült számukra Perkáta önkormányzata. 16 órakor elsőként Somogyi Balázs polgármester mondott köszöntőbeszédet, amelyben az időseket éltette, valamint kiemelte a nyugdíjas klubok tevékenységét Perkáta közösségi életében. Ezt követően a Czeilingerné Sárközi Mónika és Szarka Istvánné óvónők által felkészített nagy csoportos fiúk adták elő vidám kanásztáncukat és verseiket, amelyeket vastapssal jutalmazott a közönség. Az ovisok után a népművészeti foglalkozás növendékei mutatták be pörgős néptánc koreográfiájukat a színpadon. A helyi fellépőket Oszvald Marika követte, aki fergeteges hangulatot varázsolt a program zárásaként. Az est végén vacsorával fogadta a megjelent nyugdíjasokat az önkormányzat.

Csütörtökön délután a rácalmási művelődési házban várták az időseket, ahol a helyi Napfény Nyugdíjas Klub szervezett programokat az idős ünnepre. Elsőként a Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vegyeskórusa kedveskedett dalcsokorral a résztvevőknek, majd a Operett Voices Társulat műsora szórakoztatta az ünnepelteket.

Az utóbbi évek hagyományait követve a rácalmási rendezvényre a környékbeli nyugdíjas egyesületek, klubok tagjait is meginvitálták, így több mint százharminc résztvevő mulathatott együtt a művelődési házban.

Zenés
és kulturális programokkal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!