Bakondi: nem tudni olyan magyarról, aki csatlakozott volna az Iszlám Államhoz

2016. március 30., 21:43 forrás: MTI
komment
Nincs olyan ellenőrzött információ, amely szerint magyar állampolgár is csatlakozott volna a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Bakondi György hozzátette: olyan viszont előfordult, hogy Magyarországon élő muszlim vallású emberek pénzt utaltak a terrorszervezetnek.

Őket kiutasították az országból - tette hozzá. 

A főtanácsadó azt mondta: az Europol adatai szerint jelenleg mintegy hatezer terrorista van Európában, de - mint megjegyezte - vannak akik ennél nagyobb számot mondanak. 

Ezzel együtt viszont - mint Bakondi György felidézte - a belga és párizsi események is rámutattak, hogy az elkövetők jelentős hányada az illegális migrációt kihasználva érkezett Európába. 

Nem tudni, hogy a sok országon kontroll nélkül áthaladó tömegek között még hány katona, tapasztalt koordinációs tiszt, terrorcselekményt végrehajtó, vagy szalafista hittérítő érkezett - mondta. 

Emellett az is kiderült, hogy számos országban a muzulmánok integrációja nem volt sikeres, hiszen több elkövető volt, aki második, harmadik generációs bevándorlóként élt Európában - mondta Bakondi György.

Kiemelte: Magyarországon ilyen típusú szubkultúrákban élő, a társadalom peremére szorult, rossz anyagi körülmények között élő, nyelvtudás-, illetve képzettséghiányos, vagy egyéb ilyen hátránnyal élő muzulmánról nem tudnak. Bakondi György ismét felhívta a figyelmet, hogy az iszlám vallást és az iszlám terrorizmust nem szabad összekeverni.

2016. március 30., 21:43 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...