Belföld

2014.08.01. 13:10

Baleset az M7-esen: befejezték a helyreállítási munkálatokat a táskai pihenőhelynél

Befejezték a helyreállítási munkálatokat az M7-es autópálya táskai pihenőhelyénél, ahol szerdán felborult és kigyulladt egy üzemanyag-szállító kamion - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője pénteken az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor elmondta: az érintett szakaszon befejeződtek a marási és az újraaszfaltozási munkálatok. A szalagkorlát cseréjét és a burkolatjelek felfestését elvégezték. A forgalom sebességkorlátozás nélkül halad mindkét irányba.

Hozzátette: a hétvégére való tekintettel a Balaton felé már most lassabb haladásra kell számítaniuk az autósoknak.

A kamionból kifolyó benzin döntő része elégett a tűzben, a többi lefolyt a burkolat melletti területekre. Az osztályvezető azt mondta, hogy ez nagyobb környezeti kárt nem okozott.

Hangsúlyozta: a tűz érintette a kétszer két haladósávot és a két leállósávot is, ezért körülbelül 1400 négyzetméternyi felületet kellett átlagosan öt-hat centiméteres vastagságban visszamarni és helyreállítani.

A 32 ezer liter üzemanyagot szállító kamion szerda délelőtt ütközött szalagkorlátnak, borult fel és gyulladt ki az autópálya Letenye felé vezető oldalán, a táskai pihenőhelynél. A sofőr a helyszínen meghalt, a sztrádát a baleset után mindkét irányban teljes szélességében le kellett zárni, a lángok elfojtásán harminchat tűzoltó több mint egy órán át dolgozott. A tűzben megsemmisült a kamion, megolvadt a szalagkorlát és az aszfalt.

Mosonyi Zoltán, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi és folyógazdálkodási osztályának vezetőhelyettese az MTI-nek pénteken azt mondta, a baleset következtében nem jutott szennyeződés az M7-es autópályán kívülre. Hangsúlyozta, hogy az elvégzett vizsgálatok szerint az út területén sem a talaj, sem a vizek nem szennyeződtek, mert a kamionból kifolyó és el nem égett benzint felfogta az autópálya csapadékelvezető-rendszerébe épített olajfogó.

A kárfelmérés még tart, csak az M7-es burkolatában és a kiegészítő elemekben több tízmillió forint kár keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!