Belföld

2014.07.31. 15:57

Baleset az M7-esen - Megnyitották a Letenye felé vezető két sávot

Megnyitották az M7-es autópálya Letenye felé vezető két sávját csütörtök délután a 157-es és a 158-as kilométer között, a táskai pihenőhelynél, ahol szerdán felborult és kigyulladt egy üzemanyagot szállító kamion - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor elmondta: az érintett szakaszon befejeződtek a marási és újraaszfaltozási munkálatok, a forgalom 100 kilométer/órás sebességkorlátozással haladhat. Hozzátette: várhatóan 18 órától Budapest felé is járható lesz - szintén sebességkorlátozás mellett - az autópálya mindkét sávja, addig ott a leállósávon lehet közlekedni.

A szalagkorlát helyreállítását és a burkolatjelek felfestését várhatóan péntek délelőtt fejezik be. Jelezte: ezeknek a munkáknak a kivitelezésekor is számíthatnak a közlekedők egy-egy sáv lezárására rövid időre. Jelenleg jelzőtáblák figyelmeztetnek az érintett szakaszon a szalagkorlát hiányára.

A balesetet szenvedett kamionból kifolyó benzin döntő többsége elégett a tűzben, a többi lefolyt a burkolat melletti területekre. A kommunikációs osztályvezető azt mondta: ez nagyobb környezeti kárt nem okozott. Közölte: elkezdték felitatni, összegyűjteni a kifolyt üzemanyagot, várhatóan ez is péntek délelőttre fejeződik be.

Hangsúlyozta: a tűz érintette a kétszer két haladósávot és a két leállósávot is, ezért körülbelül 1400 négyzetméternyi felületet kellett átlagosan öt-hat centiméteres vastagságban visszamarni és helyreállítani.

Napközben nem volt jelentősebb torlódás, legfeljebb egy kilométeres sor alakult ki, mondta Pécsi Norbert Sándor, aki arra is utalt, hogy pénteken a Balatonhoz vagy külföldre tartók miatt már biztosan nagyobb forgalom várható, ezért kellett a javítási munkákat a lehető leggyorsabban elvégezni.

A részletes kárfelmérés még tart. Az M7-es burkolatában és a kiegészítő elemekben keletkezett kár teljes összege több tízmillió forint - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!