Belföld

2015.03.03. 19:10

Balla Irma-gyilkosság - Egy debreceni férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök

Gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök egy debreceni férfit a Balla Irma-gyilkosság ügyében.

Kedden a Blikk a honlapján írt arról, hogy úgy tűnik, megtalálták Balla Irma debreceni képviselőnő gyilkosát: D. Lajost, aki a váci börtönben nyolcéves büntetését tölti egy másik ügy miatt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére azt közölte: D. Lajost emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. 

Felidézték: 2007. április 7-ére virradó éjszaka egy ismeretlen megölte debreceni otthonában Balla Irmát, és az értéktárgyait eltulajdonította. 

Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatott nyomozást emberölés bűntett gyanúja miatt. A gyanúsítottat a bíróság felmentette.

Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Főosztálya 2013. november 25-én a nyomozás ismételt elrendeléséről határozott. A korábbi és az időközben beszerzett tárgyi és személyi bizonyítékok alapján 2015. február 10-én nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Lajos 36 éves debreceni lakost gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók - írta a rendőrség.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség az áldozat fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt 12 év fegyházra ítélte, a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el.

A megismételt elsőfokú eljárásban a Debreceni Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat. Az ítéletet az ismételten másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla jóváhagyta, így az jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!