Bankkártyacsaló bolgárokat lepleztek le a rendőrök (videó)

2014. december 10., 13:38 forrás: MTI
komment
Bankkártyacsaló bolgárokra csapott le a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerdán a rendőrség honlapján.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A négy férfi 69 bankkártya adatait és PIN-kódját szerezte meg, és a segítségükkel bűntársaik több millió forintot kíséreltek meg felvenni külföldi ATM-ekből.

A rendőrök először november 15-én fogtak el két bolgár férfit, aki egy budapesti bankjegykiadó automatára adatszerző eszközt szerelt. Ezzel a módszerrel 57 ügyfél bankkártya adatait és PIN-kódját szerezték meg.

Hasonló eszközöket használt a november 29-én, illetve 30-án tetten ért két másik bolgár férfi: ők legalább tizenkétszer követtek el a fővárosban és vidéken hasonló bűncselekményt.

Az így megszerzett bankkártyaadatok felhasználásával még ismeretlen társaik Malajziában, az Egyesült Államokban és Peruban több mint 3,5 millió forint értékben kíséreltek meg készpénzt felvenni. A pontos kárérték megállapítása még folyamatban van.

Az adatszerző eszközöket a rendőrök lefoglalták, a gyanúsítottak ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - közölte az ORFK.

2014. december 10., 13:38 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...