Belföld

2009.07.26. 10:38

Barrichello szerint figyelmeztetés Massa balesete

Budapest - Rubens Barrichello, a Brawn GP brazil pilótája figyelmeztető jelnek tartja Felipe Massa szombati balesetét, amelyben honfitársa súlyos sérüléseket szenvedett egy leszakadó alkatrész miatt a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén.

MTI

"Nem hiszek a véletlenekben" - mondta a 37 esztendős Barrichello. - "Minden történésnek oka van, és szerintem Imola után ez a második figyelmeztető jelzés a Forma-1-ben. Ayrton Senna halálát követően az autók biztonsági szempontból sokat fejlődtek, őt akkor sajnos elveszítettük."
    
Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit világbajnoki címvédője egyetértett Barrichellóval.
    
"Én is abban hiszek, hogy minden okkal történik. Két hét alatt két súlyos baleset is történt, ez pedig semmiképpen sem kerülheti el a figyelmünket" - utalt Hamilton az elmúlt héten, 18 esztendősen elhunyt Henry Surtees esetére, amikor a fiatal pilótát egy elszabadult kerék találta fejbe egy alsóbb kategóriás viadalon az angliai Brands Hatch-ben. Surtees a Ferrari 1964-es Forma-1-es világbajnokának, John Surteesnak a fia volt.    
    
A tavalyi világbajnokságon második Massát a kvalifikáción az előtte haladó Barrichello autójáról leszakadt rúgó fejen találta, aminek következtében 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. 

Koponyatöréssel szállították be a Honvéd Kórház intenzív osztályára, és egyórás előkészítés után megoperálták. Jelenleg altatásban van lélegeztetőgépen, és a nap folyamán ébresztik fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!