Belföld

2016.12.23. 13:43

Bevásárlókocsi, kerékpár, étkészlet - ezeket hagytuk idén a buszokon

Elég egyetlen óvatlan pillanat és búcsút mondhatunk a buszon hagyott értékeinknek.

Idén is nagy volt a forgalma a BKV Zrt. által az Akácfa utcában működtetett "Talált tárgyak Kezelőségének" - azaz a közösségi közlekedést használók értékeiért felelős társaságnak. Az idei évben december 20-ig közel 15 ezer tárgy került leadásra, ennek pedig csupán a 29 százaléka jutott vissza az eredeti tulajdonosához. - írja a penzcentrum.hu.

A megtalált tárgyak köre rendkívül széles skálán mozog. Mindennapos esemény a ruhaneműk, hivatalos iratok, egyéb kisebb személyes tárgyak elvesztése, de már az is előfordult, hogy valaki kerékpárt, babakocsit, komplett bőröndöt vagy étkészletet, könyveket, sőt bevásárlókocsit, sporteszközöket, valamint különféle hangszereket is "elvesztett". De elhagytunk már:

- sílécet,

- gördeszkát,

- rollert,

- teniszütőt,

- squashütőt,

- szaxofont,

- hegedűt,

- gitár,

- fuvolát,

- közepes méretű hangszórót,

- mikrofont,

- powerbankot,

- komplett szerszámtáskát és mégkenyérpirítót is.

A talált tárgyak változatosságában azonban nagy szerepe van annak, hogy éppen az év milyen időszakában járunk.

Az elhagyott tárgyak közül így leginkább értékesnek a személyes iratok számítanak. A legdrágább elveszett holmik közé pedig a kerékpár, a síléc és a hangszer (citera, akusztikus gitár) sorolható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!