Belföld

2015.04.01. 19:41

Bűnügyi adatokat akart kiadni pénzért egy dunakeszi rendőr

Bűnügyi adatokat akart illetékteleneknek kiadni 50 ezer forintért egy dunakeszi rendőr a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) korrupciós tesztjén. A zászlóst a pénz átvétele után azonnal elfogták, vesztegetés vádjával állítják bíróság elé - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában szerda este.

A dunakeszi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályán dolgozó férfit a Híradó értesülései szerint tudatosan választotta ki megbízhatósági vizsgálatra az NVSZ. Úgy tudják, életvitelével kapcsolatban korábban több, tisztázandó kérdés is felmerült.

A szolgálat tisztje magát vállalkozónak kiadva kereste meg a zászlóst, és arra kérte, hogy valakiről bűnügyi adatokat kérjen le. Többször találkoztak, és a rendőr végül igent mondott - hangzott el a hírműsorban.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Híradónak azt nyilatkozta: a rendőr elvállalta, hogy utánanéz a rendőrségi nyilvántartásban annak, hogy egy adott embert köröznek-e, illetve volt-e már büntetve. Az információért cserébe a zászlós ötvenezer forintot fogadott el egy borítékban. A férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya hivatali vesztegetés elfogadása miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A zászlós kihallgatása után önként lemondott szolgálati viszonyáról. A volt rendőrt a központi Nyomozó Főügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé. Az ügyet csütörtökön tárgyalja a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa. A bírói gyakorlat alapján a volt rendőr felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!