Belföld

2014.12.08. 10:47

Drogteszt - A DK vizeletmintákat adott le a VIII. kerületi polgármesteri hivatalban

Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták (IDE) vezetője és három társa leadták vizeletmintáikat hétfőn a VIII. kerületi polgármesteri hivatal portáján, hogy így tiltakozzanak Kocsis Máté fideszes polgármester drogteszttel kapcsolatos javaslata ellen. A Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági szervezetének vezetője azt kérte: a mintákat adják át Kocsis Máténak, aki a hétvégén állt elő azzal az indítvánnyal, miszerint minden évben drogtesztre kellene kötelezni a 12-18 közötti fiatalokat, a politikusokat és az újságírókat.

 

Szarvas Koppány Bendegúz, a Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági tagozatának, az Ifjú Demokraták (IDE) elnöke (k) a párt aktivistáival sajtótájékoztatót tart "A DK vizeletet ad át Kocsis Máténak" címmel a VIII. kerületi Önkormányzat épülete előtt 2014. december 8-án. Ezen a napon a Fidesz-frakció az ülésén foglalkozik Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) VIII. kerületi polgármester azon javaslatával, amely a 12-18 év közöttieknek, a választott politikusoknak és az újságíróknak évenként kötelező drogtesztet írna elő - közölte korábban Tuzson Bence, a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A polgármesteri hivatal előtt a DK politikusa azt mondta: ez az első nemzeti vizeletminta átadónap. A sajtótájékoztatón Szarvas Koppány Bendegúz közölte: Kocsis Máté eleve drogosnak tekint minden fiatalt és most újabb lépést tett azért, hogy még rosszabb legyen Magyarországon fiatalnak lenni. A fideszes politikus javaslata azért is elfogadhatatlan, mert az "állam újabb módon akar belepofázni az életünkbe" - fogalmazott az IDE vezetője, hozzátéve: Kocsis Máténak "semmi köze a magánéletünkhöz, semmi köze ahhoz hogyan éljük az életünket".

Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségének tagja (j) és Szarvas Koppány Bendegúz, a Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának, az Ifjú Demokraták (IDE) elnöke (b) a párt aktivistáival sajtótájékoztatót tartanak "A DK vizeletet ad át Kocsis Máténak" címmel a VIII. kerületi Önkormányzat épülete előtt 2014. december 8-án. Ezen a napon a Fidesz-frakció az ülésén foglalkozik Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) VIII. kerületi polgármester azon javaslatával, amely a 12-18 év közöttieknek, a választott politikusoknak és az újságíróknak évenként kötelező drogtesztet írna elő - közölte korábban Tuzson Bence, a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Varju László, a DK elnökségi tagja úgy fogalmazott: Kocsis Máté ötletének megvalósítása négy milliárd forintba kerülne, miközben a drogmegelőzésre összesen 100 millió forint szerepel a jövő évi költségvetésben. Hozzátette: Kocsis Mátétól ez azért is elfogadhatatlan, mert ő felelős azért, hogy Józsefvárosban megszüntették a tűcsereprogramot, amely emberéleteket mentett meg.

A DK-s politikus veszélyesnek nevezte Kocsis Máté javaslatát, mert mint megjegyezte: a Fidesznél könnyen törvénnyé válnak a javaslatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!