Belföld

2013.09.07. 14:44

Egy faház leégett, két épület tetőszerkezete megsérült a hajdú-bihari avartűzben

Körülhatárolták a három hektáron égő avartüzet a tűzoltók vasárnap délután 3 óra után Debrecen-Pallag és Bocskaikert között, a tűzben három hétvégi ház károsodott - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-vel.

MTI

A Monostor-dűlőben délben felcsapott, erdőt, lábon álló gabonát és hétvégi házakat veszélyeztető lángokkal 40 tűzoltó küzdött nyolc fecskendővel - tette hozzá Madai Petra.

A debreceni, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási, a nyíradonyi és a nyírségi tűzoltóknak sikerült körülhatárolni a tüzet, jelenleg az oltás utómunkálatai folynak és megkezdődött a kárfelmérés - ismertette a szóvivő.

Madai Petra tájékoztatása szerint három telken sérültek meg épületek: egy 4x4 méteres faszerkezetű ház teljesen megsemmisült, egy 3x4, illetve 5x5 méteres tárolónak pedig a tetőszerkezete égett le.

A tűzben személyi sérülés nem történt, lakóépületek nem voltak veszélyben, kiköltöztetésre nem volt szükség - mondta el Madai Petra az MTI-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!