Belföld

2014.09.15. 10:09

Elfogták egy zuglói emberölés feltételezett elkövetőjét

Elfogták azt a 31 éves férfit, aki a gyanú szerint a múlt héten megölt egy 47 éves nőt Zuglóban - jelentette be Sulányi Vilmos, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Főosztálya Életvédelmi Osztályának alosztályvezetője hétfőn sajtótájékoztatón.

A rendőr alezredes közölte, a holttestre az áldozat fia talált rá a múlt pénteken, a nőt vélhetően egy nappal korábban ölték meg. Hozzátette: az asszony bántalmazás miatt vesztette életét.

Sulányi Vilmos arról a nyomozás érdekeire hivatkozva nem beszélt, hogyan jutottak el a 31 éves gyanúsítotthoz, ugyanakkor annyit elmondott: vasárnap menekülés közben fogták el a férfit, akinél egy táska is volt, benne az eszközzel, amellyel a gyilkosságot elkövette. A gyanúsított - akit őrizetbe vettek és kezdeményezik az előzetes letartóztatását - beismerte tettét.

Az alosztályvezető közlése szerint a férfi nem ismerte áldozatát, az interneten vették fel a kapcsolatot, az emberölés indoka anyagi haszonszerzés volt. A gyanúsított - akinek nem volt munkája - egy laptopot és készpénzt vitt el az áldozatától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!